De Green Deal Circulair Bouwen: iets voor jou?

Wil je als organisatie, actief in de bouwsector iets leren over circulair bouwen? Heb je een bouwproject waarin je wilt experimenteren op circulariteit, wil je leren van anderen en je eigen ervaringen delen? Mis dan deze opportuniteit niet om je eigen pilootproject op te zetten, deel te nemen aan het lerend netwerk en zo mee te zoeken naar oplossingen voor juridische, technische, economische en andere knelpunten. De deelnemers krijgen ook ondersteuning via de Proeftuin Circulair Bouwen, waarin een multidisciplinaire onderzoeksgroep de hele duurtijd zal werken op het verbeteren van de randvoorwaarden.

Circulair bouwen steunt op verschillende principes om de waarde maximaal in de bouwkringloop te houden. Voorbeelden zijn: hergebruik en maximale recyclage van materialen, veranderingsgericht bouwen, optimaal ruimtegebruik en verlenging van de levensduur van gebouwen en hun materialen,… Meer info vind je op www.vlaanderen-circulair.be/nl/kennis/bouwen-in-de-circulaire-economie.

Vlaanderen Circulair, Vlaamse Confederatie Bouw en de OVAM brengen de stakeholders, de kennis en de tools samen. Voor de deelnemers is dit een unieke kans om met andere architecten, aannemers, bouwheren en beleidsmakers de opportuniteiten vanuit de praktijk aan te pakken en onderling inzichten uit te wisselen over individuele projecten. Er lopen al veel innovatieve bouwprojecten maar de GDCB biedt de kans om deze met elkaar te verbinden en zo grote stappen vooruit te zetten.

Op 22 februari 2019 geeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege samen met de initiatiefnemers en met alle deelnemers het startschot van het lerend netwerk. We verwelkomen iedereen vanaf 13u30 met een individueel onderteken- & fotomoment en daarna stellen we de aanpak en aantal cases voor. Om 15u30 volgt dan een persmoment waarbij ook de initiatiefnemers en de minister de Green Deal Circulair Bouwen zullen ondertekenen.

Doet jouw organisatie mee? Intekenen kan tot 1 februari via vlaanderen-circulair.be/gdcb.