Grondbank vzw start met de aflevering van LMRP verklaringen voor afgezeefde stenen

 

Vanaf 22 augustus kunnen grondwerkers en tussentijdse opslagplaatsen  (TOP’s) een LMRP verklaring aanvragen bij Grondbank om afgezeefde stenen (uit uitgegraven bodem) als LMRP bij een breekinstallatie af te leveren.

Deze verklaring kadert in de bepalingen van het vernieuwde eenheidsreglement voor brekers, die expliciet stelt dat o.a. erkende bodembeheerorganisaties een dergelijke verklaring kunnen afleveren voor afgezeefde stenen afkomstig uit uitgegraven bodem die minstens voldoet aan de voorwaarden  voor bouwkundig bodemgebruik.

Grondbank heeft hiervoor een eenvoudige procedure (onderdeel van haar traceerbaarheidsprocedure) opgesteld die de randvoorwaarden vastlegt om het afgezeefde puin als laagmilieurisico-profiel te kunnen beschouwen. Grondbank zal zich daarbij baseren op de gegevens van het technisch verslag, met name de 3-delige code, de eventuele asbestverdachtheid en de aanwezigheid van storende stoffen (cellenbeton, plastic, koolresten,….).

Voor meer informatie verwijzen we naar :

–         LMRP verklaring voor op de werf afgezeefde stenen : klik hier
http://www.grondbank.be/nieuws-detail.cshtml?nav=8&id=6057

–         LMRP verklaring voor afgezeefde stenen van Tussentijdse opslagplaatsen: klik hier
http://www.grondbank.be/nieuws-detail.cshtml?nav=8&id=6058

Als u als breker vragen heeft over deze LMRP verklaring door de Grondbank, neem gerust contact met hen op:  grondbank@grondbank.be, tel. 02/545 58 48