2-daagse opleiding "Asbestdeskundige inventarisatie" OVAM voor Tracimatdeskundigen (23/08 + 26/08/2021)

Deze opleiding is een vervolgopleiding voor bestaande Tracimatdeskundigen en kadert in de toekomstige erkenning van asbestdeskundigen.

In de loop van 2022 zal het verplicht zijn om een asbestattest voor te leggen bij de verkoop van constructies ouder dan 2001. Enkel gecertificeerde asbestdeskundigen zullen een geldig asbestattest kunnen opmaken volgens een standaard inspectieprotocol van OVAM. Ook Tracimatdeskundigen die een sloopopvolgingsplan opmaken, zullen minstens gecertificeerde asbestdeskundige moeten zijn.

OVAM schrijft voor dat kandidaat-asbestdeskundigen moeten beschikken over een goede basiskennis asbest, vooraleer de kandidaat kan starten met de verplichte opleiding. Dit kan door het volgen van deze opleiding basiskennis asbest, waarvoor Tracimat samenwerkt met het opleidingscentrum Tecnobouw. In de opleiding basiskennis asbest krijgt u de instapkennis waarover een kandidaat moet beschikken om met voldoende kennis de verplichte opleiding via de certificatie-instelling efficiënt te kunnen volgen.

Het verplicht OVAM examen zal deze basiskennis ook toetsen en deze opleiding heeft het juiste niveau om u te helpen slagen voor het persoonscertificaat asbestdeskundige inventarisatie. De door OVAM erkende certificatie-instelling zal de kandidaat asbestdeskundigen daarna de verplichte opleiding aanbieden, examineren en opvolgen via audits.

Voor meer info over het programma verwijzen we graag naar onze agenda. U kunt ook alles raadplegen op de website van Tecnobouw.

BELANGRIJK: U moet zich inschrijven op de opleidingspagina van Tecnobouw. Hiervoor gaat u in de lijst met opleidingen op zoek naar de opleiding van 23/08/2021.

Locaties & data
  • 23/08/2021 vanaf 07.15 u
  • Tecno Bouw VZW - Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel
  • 26/08/2021 vanaf 07.15 u
  • Tecno Bouw VZW - Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel
Meer opleidingen