2-DAAGSE OPLEIDING TRACIMAT DESKUNDIGE

Doelgroep

De eerste stap in de traceringsprocedure is de opmaak van een sloopopvolgingsplan door een deskundige. Die deskundige is steeds een neutrale partij onafhankelijk van de sloper. Eén van de voorwaarden om als deskundige met Tracimat te kunnen werken in het kader van zowel sloop van bouwwerken als infrastructuurwerken, is het doorlopen van deze tweedaagse opleiding inclusief het slagen voor het bijhorend examen. **Andere vereisten zijn relevant aantoonbare ervaring en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, inclusief risico asbest met een waarborg van minimaal 1 mio €.  Meer informatie: aansluitingsvoorwaarden deskundige**

De doelgroep voor deze opleiding: studiebureaus en deskundigen die sloopopvolgingsplannen voor bouwwerken en infrastructuurwerken willen opmaken.

Data en Programma

Omwille van de Corona maatregelen zal deze opleiding via Webinar worden gegeven. Deze opleiding is verplicht voor Tracimat deskundigen die sloopopvolgingsplannen voor bouwwerken en infrastructuurwerken opmaken. Aansluitend aan de opleiding dienen de deelnemers een examen af te leggen. Het examen zal wel fysiek doorgaan in de gebouwen van de Confederatie Bouw te Brussel. Dit op verschillende tijdstippen. Per examen zullen er max. 15 personen toegelaten worden in een zaal met een capaciteit van 100 zittende personen. Er zal dus voldoende afstand zijn tussen de deelnemende personen.

De opleiding wordt verspreid over 4 dagen in de week van 23 november 2020, waarin per sessie 2,5 uur opleiding wordt voorzien:

Maandag 23 november:
* 09.20u – 09.30u Verwelkoming (Liesbet Van Cauwenberghe – Tracimat)
* 09.30u – 10.30u Wetgevend Kader (Raoel Peeters/Patrick Anthonis – Studiebureau Asper)
* 10.40u – 12.05u Asbest(herkenning) (Patrick Anthonis/Raoul Peeters – Studiebureau Asper)

Dinsdag 24 november:
* 14.30u – 15.30u Sloop van een gebouw (Johan D’Hooghe – CASO)
* 15.35u – 17.00u Asbestverwijdering (Guy Coertjens – Vereniging Asbestverwijderende Bedrijven)

Woensdag 25 november:
* 09.30u – 11.00u Sloopinventarisatie (Nele Goen – IBEVE)
* 11.05u – 12.00u Tracimat bij infrastructuurwerken (Kathleen Brants – Tracimat)

Donderdag 26 november:
* 09.30u – 11.00u Tracimat – Ketenzorgsysteem voor bouw- en sloopafval (Liesbet Van Cauwenberghe – Tracimat)
* 11.05u – 12.00u controleverslag en controlebezoek (Katleen Bruyenne – Tracimat)

Het examen zal op dinsdag 1 december 2020 doorgaan (verschillende tijdstippen).

Het examen zal worden afgenomen in het gebouw van de Confederatie Bouw, Lombardstraat 34-42 te Brussel. Slagen voor dit examen is een van de voorwaarden om als Tracimat deskundige te kunnen optreden. Meer informatie: aansluitingsvoorwaarden deskundige.

Inschrijven kan via deze link: Inschrijvingsformulier

Kostprijs

390 euro (excl. btw)

Meer weten?

Info@tracimat.be