Seminarie “Predemolition audit for circular economy” op 19 november 2019 in de kantoren van de Confederatie Bouw in Brussel

Het Europese PARADE project – Best practices for Predemolition Audits ensuring high quality Raw materials –heeft als doel het beheer van bouw- en sloopafval te verbeteren, onnodig afval te voorkomen en duurzaam hergebruik en recyclage te maximaliseren. In dit kader wordt een internationaal seminarie georganiseerd “Predemolition audit for circular economy” in de kantoren van de Confederatie Bouw. Deze zal doorgaan op 19 november 2019, te Brussel.

Het seminarie gaat over de rol van sloopopvolgingsplannen in de circulaire economie, hoe we kunnen garanderen dat materialen afkomstig van de sloop vrij van gevaarlijke afvalstoffen zijn en hoe het recyclage- en hergebruikpotentieel kan worden beoordeeld. Tevens worden de regionale aspecten van de controle op bouw- en sloopafval toegelicht.

Meer informatie rond dit evenement en inschrijven: klik hier.

Meer informatie rond het PARADE project.

Het doel van het Europese PARADE project is om het algemeen beheer van bouw- en sloopafval te verbeteren, onnodig afval te voorkomen en de kwaliteit en duurzaam hergebruik te maximaliseren. Om de kennis van professionals in de sector te vergroten en vooral de kwaliteit te verbeteren van de sloopopvolgingsplannen in Europa, wordt het nodige opleidingmateriaal ontwikkeld. De focus ligt hierbij op bouwmaterialen die gevaarlijke stoffen bevatten en op de recycleerbare materialen met een potentieel hergebruik. Deze documenten zullen in december 2019 worden gepubliceerd.

Meer informatie rond het PARADE project vind je hier.

Het PARADE project maakt ook gebruik van de procedures van Tracimat.

Het wordt gecoördineerd door VTT Ltd, Finland en heeft de volgende partners: VITO (Belgium), VCB (Belgium), KU Leuven (Belgium) and TU Kosice (Slovakia).