Tracimat werft aan! Raadpleeg onze vacatures en solliciteer nu. Wie weet word jij onze volgende collega.
7 mrt 2024

Mobiele breekinstallatie - verantwoordelijkheden m.b.t. sloopopvolging

Net als bij de vaste breekinstallaties is een verwerkingstoelating vereist bij het mobiel breken van het puin voor werven onder het toepassingsgebied vermeld in Vlarema art. 4.3.3, §1. Hieronder leest u in twee scenario's wie verantwoordelijk is om de terugkoppeling van het ontvangen puin naar Tracimat uit te voeren.

Mobiele breekinstallatie op locatie

De uitvoerder van de sloopwerken dient voor het puin dat op de werf wordt gebroken een verwerkingstoelating aan te vragen. Hierbij wordt de mobiele breekinstallatie als bestemmeling opgegeven. De terugkoppeling van het ontvangen puin is de verantwoordelijkheid van de exploitant van deze mobiele breekinstallatie.

Vaste locatie met (gehuurde) mobiele breekinstallatie

Vaste locaties die niet over een eigen breekinstallatie beschikken en het puin periodiek laten breken door een (gehuurde) mobiele breekinstallatie, dienen gecertificeerd te zijn volgens het eenheidsreglement voor de productie van gerecycleerde granulaten. De exploitant van deze vaste locatie is hierbij verantwoordelijk voor de acceptatie van het puin. Als bestemmeling op de verwerkingstoelating wordt de vaste locatie aangegeven, de exploitant van deze vaste locatie staat in voor de terugkoppeling van het ontvangen puin.