Het kantoor van Tracimat is gesloten op 9 en 10 mei.
26 apr 2023

Project Data-driven sloop en recyclage - Eindrapportage

Tracimat werkt aan een databank voor Urban Mining.

Bij de opmaak van een sloopopvolgingsplan wordt heel wat data over materiaalstromen gegenereerd die belangrijk is voor Urban Mining. Bij sloopopvolging door Tracimat worden deze data opgenomen in de Tracimat-databank. Op 1 juli 2022 trad de verplichte sloopopvolging voor werken die onder het toepassingsgebied van Vlarema art. 4.3.3. in voege. Tracimat maakte van deze gelegenheid gebruik om de Tracimat-materialenlijst aan een verfijning te onderwerpen. De nieuwe materialenlijst moet ervoor zorgen dat er binnenkort gedetailleerde data ter beschikking is voor hoogwaardige recyclage van materiaalstromen uit sloop.

De nieuwe materialenlijst is het resultaat van onderzoek naar hoogwaardige recyclage en wordt aangereikt aan opdrachtgevers die een stapje verder willen gaan op vlak van hergebruik en hoogwaardige recyclage. Om deskundigen bij te staan bij de identificatie van materialen en een correcte inventarisatie, werd een bijhorende leidraad opgemaakt.

Met nadrukkelijke dank aan Vlaanderen Circulair, OVAM, Buildwise, Aertssen Group, Reynaers Aluminium, Wienerberger Belgium, Deceuninck, Owens Corning FOAMGLAS® Benelux - Building Insulation en B²Asc.