Tracimat werft aan! Raadpleeg onze vacatures en solliciteer nu. Wie weet word jij onze volgende collega.
11 mrt 2024

BREKERS: beheer uw digitaal portaal bij Tracimat - Tips & tricks

Beheer van uw gebruikers

Om meer controle te krijgen over de gebruikers van het Tracimat Portaal in uw onderneming, kan de Primaire Contactpersoon zowel nieuwe collega’s toevoegen als deactiveren (bijv. bij het verlaten van het bedrijf). De primaire contactpersoon kan ook bestaande gebruikers promoveren tot Accountbeheerder. De accountbeheerders kunnen op dezelfde manier de gebruikers beheren als de primaire contactpersoon. 

Enkel de primaire contactpersoon ontvangt de mails die toelaten om een bestaande aansluiting van de collega’s te verlengen met 1 jaar. Het beheer van de gebruikers kan door in het Portaal rechtsboven op uw naam te klikken en het menu ‘Gebruikers’ te kiezen. 

Mailadres breekinstallatie 

Voor brekers die onmiddellijk op de hoogte willen gebracht worden over de verwerkingstoelatingen (VWT) met hun breekinstallaties als bestemming, werd enige tijd geleden de optie toegevoegd om een mailadres per breekinstallatie in te vullen. Bij het afleveren én het afsluiten zal Tracimat de breekinstallatie per e-mail verwittigen

Voor bestaande installaties kan het mailadres ingevuld worden door in het Tracimat Portaal rechtsboven op uw naam te klikken en het menu ‘Beheer breekinstallaties’ te kiezen. Indien er geen mailadres ingevuld is, zal u voor die breekinstallatie geen mails ontvangen. 

Administratieve wijzigingen breekinstallatie 

In de loop der jaren kunnen de gegevens van uw breekinstallatie wijzigen: een andere certificatie-instelling, adreswijziging,… Om steeds de correcte gegevens op de verwerkingstoelatingen te kunnen zetten, vraagt Tracimat om deze wijzigingen steeds door te geven via een mail naar info@tracimat.be. Indien uw installatie niet meer in gebruik is, kan u hem zelf deactiveren via ons portaal in het menu ‘Beheer breekinstallaties’

Wist u trouwens dat u kosteloos meerdere gecertificeerde breekinstallaties kan toevoegen via hetzelfde menu? 

Nieuwe template verwerkingstoelating 

De verwerkingstoelating kreeg een opfrisbeurt waardoor de belangrijkste informatie beter zichtbaar is. Er verschijnt nu ook een QR-code op het document die de breker kan inscannen om onmiddellijk in het Tracimat Portaal na te gaan of de gegevens correct en geldig zijn. Een voorbeeld kunt u HIER raadplegen.

Let op: u moet vóór het scannen reeds ingelogd zijn om dadelijk de juiste pagina te kunnen zien.