Tracimat werft aan! Raadpleeg onze vacatures en solliciteer nu. Wie weet word jij onze volgende collega.
27 okt 2023

Interessepeiling bijscholing 'Radioactiviteit en stralingsbescherming in een context van ontmanteling en sloop'

Door de vele toepassingen in de medische en de industriële sector, kennen we vandaag de dag een breed gebruik van ioniserende straling in onze samenleving. Bij de sloop en ontmanteling van gebouwen waar werd gewerkt met ioniserende straling kunnen we geconfronteerd worden met risico’s van bestraling en besmetting.

In samenwerking met SCK CEN, het Belgisch nucleair onderzoekcentrum, werd een bijscholing ontwikkeld voor deskundigen, sloopaannemers en andere geïnteresseerden die betrokken zijn bij sloopprojecten van gebouwen of installaties waar gewerkt werd met ioniserende straling.

Deze bijscholing omvat een introductie tot radioactiviteit en ioniserende straling in een context van sloop en ontmanteling, inclusief de methoden voor karakterisering van de omgeving en het beheer van het radioactief afval. De voornaamste risico’s worden geschetst, inclusief de preventieve maatregelen, alsook het kader van stralingsbescherming en de praktische implementatie ervan op de werkvloer. In een planmatige aanpak zal worden toegelicht hoe een ontmanteling best kan worden aangepakt, rekening houdende met de belangrijkste informatiebronnen en referenties voorhanden, en hoe dit aansluit op de werking van Tracimat.

Raadpleeg het programma hieronder.

Programma SCK CEN / Tracimat bijscholing

Heeft u interesse in deze opleiding?

Registreer u dan alvast via onderstaand interesse formulier vóór 20 november 2023. Op basis van deze aanmeldingen zal de locatie en datum worden bepaald.

Het tarief voor de opleiding bedraagt € 460 en komt in aanmerking voor de KMO portefeuille.

Interesseformulier SCK CEN / Tracimat bijscholing