Tracimat werft aan! Raadpleeg onze vacatures en solliciteer nu. Wie weet word jij onze volgende collega.
27 okt 2023

Uitbreiding collectieve verzekeringspolis beroepsaansprakelijkheid voor gecertificeerde asbestdeskundige

Binnenkort is het één jaar geleden dat u persoonsgecertificeerde asbestdeskundige moet zijn als voorwaarde om als sloopdeskundige te mogen werken (Vlarema Artikel 4.3.3.).

Daarom heeft Tracimat haar collectieve verzekeringspolis milieuberoepsaansprakelijkheid uitgebreid met een dekking in het kader van asbestattesten. Dit om te vermijden dat sloopdeskundigen die ook asbestinventarissen opmaken verschillende verzekeringen moeten afsluiten.

Naast de risico’s met betrekking tot asbest in het kader van de sloop kan u, mits het betalen van een bijpremie, ook dekking genieten voor de risico’s in het kader van de asbestattesten, waarbij een asbestinventaris wordt opgemaakt bij overdracht van gebouwen.

Zo biedt de polis een dekking voor financiële verliezen door saneringskosten, lichamelijke of stoffelijke schade opgelopen door derden en de daaruit volgende financiële gevolgschade, en de schade aan de biodiversiteit die het gevolg zijn van een schade door of met asbest ten gevolge van de verzekerde activiteiten van asbestdeskundige inventarisatie bij verkoop van gebouwen gebouwd voor 2001.

De uitbreiding wordt aangeboden voor een bijpremie van € 1.060 per jaar per deskundige voor een waarborg van 1 miljoen euro. De vrijstelling bedraagt € 2.500.

Meer info over deze verzekering vindt u terug in onderstaande infobrochure

Infobrochure collectieve verzekeringspolis milieuberoepsaansprakelijkheid